NIEUWS

GIDOS Screamers 1 op weg naar de kampioenstitel!

Gisteren speelden de screamers1 in exact dezelfde sporthal, tegen exact dezelfde tegenstanders als vorige maand (Upward en E-team Emmen E2). Nu was het nog hopen op even goede resultaten. Na deze twee felbevochten wedstrijden staan ze met 5 punten voorsprong op Emmen comfortabel aan de leiding. Ze hoeven op 1 juni maar 1 punt te behalen om kampioen te worden. Natuurlijk is het doel wel tweemaal winst.

14 April 2024

BINGO Night 2024 een groot succes!

Afgelopen vrijdag ging onze jaarlijkse bingo terug door. Met ongeveer 210 aanwezigen en meer dan 250 verkochte kaarten hebben we er terug een spetterende editie van kunnen maken!
BEDANKT aan alle sponsors voor de prachtige prijzen
BEDANKT aan alle vrijwilligers die mee hielpen met de organisatie en het werk op de avond zelf.
En ook vooral BEDANKT aan alle aanwezige deelnemers om er opnieuw een super editie van te maken!
Tot volgend jaar?

3 April 2024

Mooie prestaties op het g-tafeltennistornooi in Zele

Wat was het leuk en vooral spannend op het G-tafeltennistoernooi in Zele met maar liefst 70 deelnemers!
Ze zijn zich goed aan het voorbereiden voor de Vlaamse kampioenschappen in Roeselare dat plaatsvindt op zondag 21 april.

24 Maart 2024

Topprestaties op BK Team&Pair Boccia

De boccia spelers gingen voor het Belgisch Kampioenschap naar Merksem. Ze behaalden opnieuw mooie resultaten. Goud voor Lander en Mathias (Bc 4-5), Brons voor Daphne, Kevin en Jaan (BC 1-2) en brons voor Jason en Seppe (BC 4-5).

23 Maart 2024

Screamers 2 al bijna zeker van de kampioenstitel!

Voor onze tweede ploeg (screamers 2 powerchair hockey) is het seizoen goed begonnen. Met 6 punten in de pocket zijn ze al bijna zeker van het kampioenschap. Ze wonnen de eerste wedstrijd tegen Silos en de tweede wedstrijd tegen de Wheelblazers. Op 15 mei spelen ze nog een wedstrijd tegen Somival 2.

22 Maart 2024

Geslaagd recreatief boccia tornooi in Gits

We blikken graag eens terug op een geslaagd recreatief boccia tornooi in Gits. Recreatieve boccia spelers konden hier ook eens proeven van de wedstrijdsfeer tijdens een boccia tornooi. Volgend jaar opnieuw!

24 februari 2024

Award Jeugdvriendelijke club 2023

Ook voor het jaar 2023 ontvingen we met trots opnieuw de award voor JEUGDVRIENDELIJKE CLUB. Binnen Gidos proberen we onze jeugdwerking zo veel mogelijk te ondersteunen en te laten groeien. Want onze jeugd is de DOEkomst!
Met dank aan G-sport Vlaanderen voor de award.

9 januari 2024

De beste sportwensen voor het nieuwe jaar!

De beste (sport) wensen voor het nieuwe jaar!
𝓑𝓮𝓭𝓪𝓷𝓴𝓽 voor alle mooie inzet voor onze sportclub.
𝓑𝓮𝓭𝓪𝓷𝓴𝓽 om onze sportclub te helpen groeien.
𝓑𝓮𝓭𝓪𝓷𝓴𝓽 voor het wekelijks/maandelijks/jaarlijks engagement.
Gewoonweg: een welgemeende 𝘿𝘼𝙉𝙆𝙐𝙒𝙀𝙇 aan iedereen!
En ook bedankt aan Max Dubaere voor het ontwerp van het kaartje.
Fijne Feesten!

19 december 2023

Gidos schittert op het VK Team&Pair boccia

De boccia spelers van Gidos haalden opnieuw heel wat medailles binnen op het Vlaams Kampioenschap Team&Pair in Brasschaat.
We haalden goud bij het team Gidos 2 met Jaan, Kevin en Daphne.
Ook Lander en Mathias behaalden goud met hun pair Bc4/5.
Zilver werd gewonnen door team Gidos 1 met Bert, Sander en Tina.
Last but not least voor de top 3 plaatsen behaalde Jason in pair met Jan van Somnival de bronzen medaille voor pair Bc4/5. Andrea werd met Pieter 4e in de Bc3 categorie.

Proficiat aan alle atleten en bedankt aan onze scheidsrechters Marc & Larissa en niet te vergeten onze chauffeur Luc!

17 december 2023

Aftrap boccia seizoen: Memorial Kenneth Verwimp

Afgelopen weekend was het weer zover: De start van het boccia seizoen.
De memorial Kenneth Verwimp te Meerhout. Een vriendschappelijke tornooi waarin alle klassen tegen elkaar kunnen uitkomen in tegenstelling tot een andere tornooi. Gidos boccia heeft zich zeer goed geamuseerd en stomen zich nu verder klaar voor het Vlaams Kampioenschap Team en Pair op zondag 17 december te Brasschaat

24 november 2023

Terugblik: GIDOSFEEST 2023

Op 17 november was het opnieuw tijd voor ons jaarlijks GIDOSfeest. We hebben genoten van een hapje en een drankje, een ruime buffettafel en een overheerlijk dessertbordje aangeboden door Restaurant Molendries. We maakten ook even tijd om de sportverdiensten en de kampioenen in de bloemetjes te zetten. Alsook de bestuursleden en trainers die ons helaas verlieten. We ontvingen van de Gemeente Hooglede mooie trofeeën en medailles die we konden overhandigen aan onze sporters!
Kortom het was opnieuw een gezellige avond waarbij de familiale sfeer van de club voorop stond! 💙❤️
Bedankt aan alle sporters, trainers, vrijwilligers, ouders… die onze club een warm hart toedragen!
#GidosOneTeamOneFamily #gsportvlaanderen #sportvlaanderen #gemeentehooglede #sportersbelevenmeer #sportersvan8830

24 november 2023

Knappe prestaties op tafeltennistornooi in Oosterzele

Na de sterke voorronde van Sara, Bauwe en Nathan speelden ze mooie matches in de A reeks. Sara eindigde op de 7e plaats, terwijl Bauwe en Nathan de 12 en 13e plaats behaalden. In de B-reeks nam Andrea de beker mee naar huis. Proficiat! Gill, Elodie, Eveline, Almedin en Niel hebben gevochten en enkele wedstrijden of sets meegepakt. Een goede leerschool en opwarming voor het volgend toernooi. Dank aan tafeltennisclub Sterke Stut Oosterzele voor de prachtige organisatie!

22 november 2023

Belgisch nationaal team Powerchair hockey naar EK 2024!

Het Belgisch nationaal team powerchair hockey heeft gisteren het kwalificatietornooi in de Rijp gewonnen! Daarmee plaatst België zich voor het EK van 2024, dat in Denemarken plaatsvindt.
Onze Gidos-delegatie speelde een prominente rol dit weekend. Fuxin won zelfs de trofee van beste handstickspeler.
Van harte gefeliciteerd aan alle spelers namens een trotse club!

19 november 2023

H-hockey op internationaal Parafloorball Tournament Zoetemeer

De H-hockey spelers speelden tegen Nederland, Tsjechië, Zweden en Zwitserland. Ze eindigden op de 5e plaats. Wat ze onthouden en wat ook heel belangrijk is, is dat ze bleven vechten tot de laatste seconde en voor elkaar. Ze zijn een mentaal sterk team!

8 november 2023

Arne en Jelle leggen 80 km af met hun rolstoel voor het goede doel

Twee sporters uit de powerchair hockey van onze sportclub Gidos, Arne Dujardin en Jelle Vandemoere zamelen geld in voor de vereniging voor Spina Bifida en Hydrocephalus vzw met hun actie Side to Side-tocht. Ze zullen in vier dagen 80 km tussen Adinkerke en Knokke-Heist doorkruisen met hun rolstoel.
Sponsor jij ook dit mooie initiatief?
Een gift kan op BE39 0011 5533 9819 met de vermelding “Gift Side to Side 2023′.
Veel succes !!

17 oktober 2023

Myriam fiets rond heel België ten voordele van GIDOS

Myriam Alliet fietst rond heel België ten voordele van de Gidos powerchair hockeyteams! Ze vertrok 29 juni in Rumbeke en zit ondertussen al in Durbuy. Met enkel haar fiets en heel wat bagage trotseert ze de gevreesde Belgische wegen en het sterk afwisselende weer. Myriam leerde de sport in 2014 kennen en fietste sindsdien bijna elk jaar duizenden kilometers doorheen Europa. Daarmee zamelde ze al heel wat geld in voor het nationaal team en sinds enkele jaren Gidos. We wensen Myriam veel succes en plezier op deze mooie rit!

7 juli 2023

H-hockey eindigt 5e in hun reeks

Vandaag stonden de Play-offs in de agenda.
Wij speelden voor de 4de-5de-6de plaats.
We begonnen tegen Kennemer Keien. Zij hadden ons dit seizoen al twee keer verslagen maar toch geloofden we in onze kansen. Jammer genoeg konden we niet veel betekenen in match. We verloren met 4-0.
De tweede wedstrijd was tegen Catwijck. We hadden tegen hen al tweemaal gewonnen. Nu vonden we wel de vrije speler en combineerden we mooi. We wonnen we met 5-0.
We beëindigen zo dit seizoen op de 5de plaats.
Het was ook de laatste competitiedag voor een van onze anciens. Thomas stopt met spelen na 20 jaar. Mooi rond getal.
We bedanken Thomas heel graag voor zen jaren inzet als speler en coach.

2 juli 2023

Gidos Screamers 1 eindigt op 2e plaats in de Belgische Super-League

Met een 14-0 winst tegen Wheelblazers 2 en een 10-4 winst tegen Wheelblazers 1 kroont Gidos Screamers 1 zich vandaag tot zilveren kampioen in de Belgische Super-League! Upward won terecht de titel, ons team volgt met evenveel wedstrijdpunten maar een slechter onderling doelpuntensaldo. Zo trots op wat we vandaag hebben gepresteerd! 🥈🏆💙🧡 Hartelijk dank aan coach Ad voor alle tactische ondersteuning en bijsturing 💪

3 juni 2023

Sportawards 2023 Gemeente Hooglede

Op de sportawards van de gemeente Hooglede werden 3 sporttakken van Gidos in de bloemetjes gezet: Boccia, Tafeltennis en de Powerchair hockey. Zij behaalden het voorbije sportseizoen indrukwekkende prestaties op de kampioenschappen.
Lander en Eline waren aanwezig om de mooie prijzen in ontvangst te nemen.

3 juni 2023

Terugblik geslaagde editie van The Flanders Cup

Van 27 tot 29 mei ging terug het internationaal Powerchair hockey tornooi The Flanders Cup door in Schiervelde. Het was opnieuw een groot succes!

Focus WTV maakte ook terug een mooie reportage over ons tornooi:
je kan het HIER bekijken.

31 mei 2023

Belgisch kampioenschap tafeltennis: een gouden medaille mee naar huis!

Met de tafeltennissers van Gidos waren we aanwezig op het Belgisch kampioenschap. Sara en Florian behaalden bij de reeks gemengd dubbel onze enige gouden medaille! Bryan liet zich niet kennen en nam een zilveren medaille mee naar huis bij de niet geklasseerde spelers. Bij de dames heeft Sara een mooie 3e plaats behaald. Maar ook Gill en Niels als Kyanno en Elodie hebben een bronzen medaille bij de dubbels gemengd. Bauwe, Andrea en Nathan hebben zich verdienstelijk getoond, maar een medaille zat er vandaag niet in. Dank aan Silke en Heidi om mee te supporteren!

29 mei 2023

Belgisch Kampioenschap Team&Pair in Gits

Vandaag organiseerden wij het Belgisch kampioenschap Boccia Team & Pair in Gits. We haalden terug enkele medailles binnen!
Goud voor het pair met Lander, Mathias en Jason.
Goud voor het Team Kevin, Jaan, Tina en Bert.
Zilver voor het Team Andrea, Lance en Julie.

Trots op onze eigen organisatie en alle vrijwilligers, atleten en scheidsrechters die hielpen om alles in goede banen te leiden! 🔥
En shout out naar alle hulp van Kiwanis Young Professionals Wervik 💙

13 mei 2023

Screamers 2 pakken de kampioenstitel ’22-’23!

De Screamers 2, de tweede ploeg van onze powerchair hockey, kunnen zich kronen tot kampioen van het seizoen
2022-2023. Ze waren al even in de running om de titel te pakken en konden dit doel dus ook behalen.
Proficiat aan het hele team!

11 mei 2023