Gidos | Koolskampstraat 24 | 8830 B-Gits | T +32 51 230 611disclaimer | 

U bent hier

U bent hier

Voetbal | Weekend februari

Ook dit jaar mochten we weer op voetbalweekend! Ditmaal ging het wat vroeger door dan andere edities waardoor begeleider Ben meekon op weekend.


Vrijdag 21 februari 2020

Na een lange schooldag was het eindelijk weekend en konden we starten aan het langverwachte voetbalweekend. De leerlingen keken hier weken naar uit en eindelijk was het zover!

Op vrijdag zijn we op het gemak naar het Princessenhof geweest om ons te installeren. De leefgroep zag eruit als een echte voetbalkamer/mancave (2x Playstation 4 met FIFA 20, groot scherm met beamer, VR- set, voetbaltafel, pingpongtafel). De jongeren voelden zich snel op hun gemak.

De avond zelf gingen we ook naar de supermarkt met een paar gasten waar we inkopen deden voor de rest van het weekend. De anderen speelden op de Playstation, keken een voetbalprogramma of speelden pingpong. Doorheen de avond kwamen er ook een paar aperitiefhapjes aan te pas.

Als avondmaal aten we hamburgers met groentjes en als afsluiter keken we naar KV Kortrijk – Genk op groot scherm. Na de wedstrijd gingen we slapen want de volgende dag stond een voetbaltraining op het programma.

 Zaterdag 22 februari 2020

Op zaterdag werden we gewekt met de hymne van de Jupiler Pro League. Na het ontbijt trokken we allemaal onze voetbalkleren aan om nadien naar het voetbalplein bij de piste te gaan. Het was fris en er was wat wind, maar na een goeie opwarming hadden we allemaal goed warm om te presteren op het voetbalveld.

Er stonden verschillende oefeningen op het programma: dribbelen tussen kegeltjes, sprintoefening, afwerken op doel, leren ingooien, leren koppen op de bal… als afsluiter werd er nog een onderlinge wedstrijd gespeeld.

’s Middags vulden we onze maag met verse croques en groentjes om nadien met de camionette te vertrekken richting het zwembad in Meulebeke. Het eerste idee was om met de fiets te gaan, maar het weer liet het helaas niet toe. Eenmaal in het zwembad konden we anderhalf uur ravotten in het zwembad, springen van de springplank, glijden van de glijbaan,…

Na het zwemmen dronken we nog iets in de cafetaria. Op weg naar Savio stopten we bij de versmarkt om BBQ-vlees te halen want ’s avonds stond de winter-BBQ op het programma. Terwijl het vlees op de BBQ lag, hadden de jongeren vrije tijd (zwemgerief uithangen, PS4, wedstrijd op groot scherm, VR,…)

Het avondmaal werd gesmaakt door de jongeren. Als een echt eetbuffet konden de jongeren aanschuiven voor vlees, groenten en frietjes. We aten onze buik vol om nadien de dag af te sluiten met een FIFA tornooi en wie wou kon voetbal kijken op het groot scherm.

Zondag 23 februari 2020

Op zondag sliepen we iets langer. Terwijl de gasten nog in dromenland waren gingen wij om koffiekoeken en brood. Eenmaal alles klaarstond op tafel maakten we de jongeren wakker met de enige echte Champions League hymne!

Na het ontbijt speelden we een spel genaamd ‘Team Of The Year’. De bedoeling was dat de gasten aan de hand van opdrachten kaarten met voetbalspelers konden verzamelen. De kaarten hadden elk een andere waarde waardoor er goeie en minder goeie voetbalspelers te verdienen waren. Op het einde van het spel stelden ze hun 5 beste spelers op en bekeken we wie het beste team had. De winnaar was Xander!

’s Middags aten we koude pasta met allerhande groentjes en restjes van de BBQ. Daarna hadden de jongeren wat vrije tijd om rond 14u30 te vertrekken naar, wat voor velen, het hoogtepunt van het weekend was!

Na een vlotte heenreis richting het Lotto Park (stadion Anderlecht) kwamen we rond 16u30 aan. We hadden dus nog wat tijd om binnen te gaan in de fanshop en het stadion langs de buitenkant te bewonderen. In de gietende regen zijn we rond 17u15 naar onze zitplaatsen vertrokken om de opwarming van de spelers te zien. Gelukkige zaten we hoog en droog. 

Het was een boeiende wedstrijd want in de eerste helft was er een vroege eerste goal, een rode kaart voor een speler van Eupen, een strafschop en de eerste goal van Vincent Kompany voor Anderlecht! Bij de rust was het 4-0. De tweede helft was wat minder spectaculair, maar toch eindigde de wedstrijd op een mooie 6-1 score in het voordeel van Anderlecht. De paars-witte supporters onder ons waren zeer tevreden.

Afsluiten deden we in een frituur in Dilbeek waar we genoten van lekker frietjes. Rond 23u kwamen we aan in Savio waarna we moe en voldaan richting bed gingen.

Maandag 24 februari 2020

Maandag was de dag van de opkuis. Na het ontbijt zaten de jongeren allemaal in de zetel Playstation te spelen. We namen ze 1 voor 1 mee om te douchen, kamer in orde te zetten, valies te maken,…

’s Middags aten we nog lekkere spaghetti om dan rond 13u30 de ouders te verwelkomen en voldaan de krokusvakantie verder te zetten!

Verslag door: Jens, Ben en Jelle