Gidos | Koolskampstraat 24 | 8830 B-Gits | T +32 51 230 611disclaimer | 

U bent hier

U bent hier

Voetbal | Een weekend met het team

Onze websiteredactie ontving een spraakmakend verslag over en door het Gidos vrije tijds voetbalteam.
Ze gingen op weekend van 5 t.e.m. 7 april. 

Vrijdag 5 april 2019
Joepie, het eerste weekend van de paasvakantie was het zover...
Ons jaarlijks voetbalweekend. Dit jaar ging het door van vrijdagavond 5 april tot zondagmiddag 7 april op het domein van Dominiek Savio. Xander, Louis, Emiel, Sam, Simeon, Sander en Bryan waren van de partij!

Eenmaal onze slaapplek geïnstalleerd konden we onze maag vullen met een lekker hotdog met ajuin. We hadden niet veel tijd om te bekomen van een zware schooldag want we moesten rond 19u vertrekken richting Kortrijk voor de wedstrijd KV Kortrijk – Zulte Waregem. Rond 19u30 kwamen we aan en wandelden we richting het stadion. Er was veel politie op baan omdat het een West-Vlaamse derby was. Naarmate we dichter kwamen, konden we sfeer en het enthousiasme al proeven! Komaan KVK.

Het was een spannende wedstrijd met 4 goals in de eerste helft (2-2) en een VAR-moment. In de tweede helft scoorde Kortrijk nog 2x waardoor de wedstrijd eindigde in 4-2 in het voordeel voor KVK. Nadien dronken we nog iets en gingen we voldaan richting Savio. 

   

   

Zaterdag 6 april 2019
Vroeg uit de veren want er stond 's ochtends een ferme voetbaltraining op het programma. Een technische training als voorbereiding voor 'de match van het jaar' in Ledegem de dag nadien. Een parcours rond kegeltjes, een pasoefening, een individuele oefening, oefening om te koppen,... en als afsluiter een onderlinge wedstrijd. 

   

                            

   

's Middags aten we lekkere croques om kort na de middag te vertrekken richting de Garrinchapleinen te Brugge. Garrincha zijn afgebakende voetbalpleinen met kunstgras. De bal als het ware niet buiten het plein.

's Avonds keerden we voldaan terug naar Dominiek Savio. We genoten van een lekkere barbecue en beken live voetbalwedstrijden (Play-Off 1, buitenlands voetbal,...). Verder stond er ook no geen Fifa-toernooi op het programma voor de liefhebbers. De avond verliep rustig. Niet te laat slapen was de boodschap want de ochtend nadien stond 'de match van het jaar' op het programma!

Zondag 7 april 2019

De dag van de waarheid! Opstaan met de Champions League hymne zorgde ervoor dat de sfeer al goed zat. De jongers waren er mentaal klaar voor 'de match van het jaar'. Na een stevig ontbijt vertrokken we richting Olympic Ledegem. Na een ferme opwarming kon de wedstrijd beginnen. Onze gasten speelden allemaal een schitterende wedstrijd, enkel het resultaat viel tegen: 6-5 voor Ledegem. Na het laatste fluitsignaal begroetten we nog onze supporters en gingen we allemaal voldaan naar huis. Op naar volgend jaar!