U bent hier

U bent hier

H-hockey: Gidos A pakt titel in Nederlandse competitie

Zaterdag 20 juni was de laatste speeldag manuele rolstoelhockey aangebroken in de Nederlandse competitie. Met de enige twee Belgische teams trok Gidos uit Gits richting Zwolle. Het eerste team had enkel wat formaliteiten te vervullen om de titel veilig te stellen in de eerste klasse terwijl het tweede team nog streed om een top drie plaats.

De eerste en tevens beslissende match werd gespeeld door het tweede team. Na het fluitsignaal konden ze trots zijn op een mooie 3-3 maar helaas was dit niet voldoende om een eerste plaats te veroveren. Ze konden toch reeds terugkijken om een geslaagd seizoen en zijn verdiend vice kampioen.

Verder op de dag speelde het eerste team nog twee wedstrijden voordat de titel officieel een feit was. Hun matchen eindigden in winst met 9-0 en 14-1. Over het ganse seizoen lieten zij slechts twee keer 3 punten lieten liggen en zich tevreden moesten stellen met een gelijk spel.

Het eerste team is alvast zeer tevreden met hun eerste plek en kijken uit naar de nieuwe klasse waar zij in zullen spelen. In die klasse wordt floorball gespeeld wat een variant van hockey is, maar nog iets intensiever en tactischer.