Gidos | Koolskampstraat 24 | 8830 B-Gits | T +32 51 230 611disclaimer | 

U bent hier

U bent hier

GIDOS | Bijscholing letselpreventie bij rolstoelsporters

Sander Smets organiseert bijscholing letselpreventie voor trainers

Sander Smets, student Lichamelijke Opvoeding en bewegingswetenschappen aan Universiteit Gent.
In functie van zijn masterproef (onder promotorschap van professor Greet Cardon) zal hij in samenwerking met Parantee een interventiestudie uitvoeren die de effectiviteit van een letselpreventieprogramma voor rolstoelsporters nagaat.

Dit preventieprogramma voor rolstoelsporters, dat door trainers van rolstoelsporters geïmplementeerd kan worden in de trainingen, werd ontwikkeld en geoptimaliseerd door UGent. De trainers die bij de ontwikkelings- en optimalisatiefase berokken waren, hadden na afloop van de bijscholing meer bewustzijn van het nut van letselpreventie, meer kennis over blessurepreventie en meer intentie om letselpreventie te implementeren in hun trainingen. Ze gaven bovendien aan dat de ontvangen materialen een hoge praktische bruikbaarheid hadden tijdens de trainingen. In deze volgende fase van het onderzoek zal ik de effectiviteit van het programma nagaan in termen van letselvermindering.

Hij is hiervoor op zoek naar trainers van rolstoelsporters die geïnteresseerd zijn om een bijscholing rond letselpreventie bij rolstoelsporters te volgen. Deze bijscholing bestaat uit een theoretisch deel en een praktisch deel en wordt gespreid over twee sessies van twee uur.

Alle trainers die willen deelnemen aan dit onderzoek zullen de bijscholing krijgen. De helft van de trainers zal deel uitmaken van de interventiegroep en zal de bijscholing krijgen in het voorjaar van 2018, de andere helft zal deel uitmaken van de controlegroep en zal de bijscholing krijgen in het najaar van 2018.

Indien u geïnteresseerd bent om deel te nemen aan dit onderzoek kan u hier inschrijven.