Gidos | Koolskampstraat 24 | 8830 B-Gits | T +32 51 230 611disclaimer | 

U bent hier

U bent hier

E-hockey | Perfect begin in de Overgangsklasse

12 oktober stond in Schiedam de eerste competitiedag in de Overgangsklasse op het programma. Daar namen we het op tegen Kampong E1 en GP Bulls E2, twee te verslagen maar niet te onderschatten teams.

Wie ons volgt weet dat we vaak pech hebben. In de Overgangsklasse is dat niet anders. Tom kon door een blessure niet spelen en onderweg naar Nederland had Dijana autopech. Gelukkig waren we nog met 5 spelers in de spelersbus die konden deelnemen. Bij aankomst in de sporthal hadden we een dubbel gevoel. De competitiedagen voor de Overgangs- en Hoofdklasse vinden altijd op hetzelfde moment op dezelfde locatie plaats, dus zagen we zowel onze oude als nieuwe tegenstanders. Enerzijds was er een gemis naar de Hoofdklasse, maar anderzijds waren we voor het eerst in lange tijd echt benieuwd naar onze wedstrijden. Zouden we winnen of niet, zo ja met hoeveel? De kans op goede resultaten was veel groter dan in de Hoofdklasse, waar we enkel uitzonderlijk eens konden verrassen.

De eerste wedstrijd tegen Kampong was belangrijk voor ons. Aangezien zij vorig seizoen derde eindigden, bepaalde een winst of verlies waar we ons ongeveer in de Overgangsklasse mogen inschatten. Enkele seizoenen geleden speelde Kampong in Hoofdklasse. Daar hadden we het in het begin zeer moeilijk met hun snelheid en tactisch denken. Pas na enkele wedstrijden maakten we daar het verschil. Nu er zowel in ons als hun team veel veranderd is en we allebei op een lager niveau spelen, was het onduidelijk hoe het ons dit keer zou vergaan.

Zodra het fluitsignaal weerklonk, ging een snelle wedstrijd van start waarbij er aan beide kanten meteen kansen waren om te scoren. Het was aftoetsen met elkaar om samen zo goed mogelijk Kampong op te vangen en uiteraard te scoren. Na vijf spannende minuten bracht Gilles ons eerste doelpunt op het scorebord. Ons samenspel bleef echter afwisselend, waardoor we de gelijkmaker van Kampong niet konden tegenhouden. De wedstrijd bleef op en neer gaan. Fuxin scoorde mooi in de hoek, maar Kampong maakte met wat geluk weer gelijk met een bal tussen de wielen. We schoten de bal steeds vaker richting het doel van Kampong, dus wisten we dat we uiteindelijk wel zouden scoren. Kort voor het einde van de eerste helft scoorden we plots tweemaal na elkaar, bij het ene doelpunt scoorde Fuxin dankzij een mooie assist van Gilles en bij het andere scoorde Fuxin solo. Kampong had pech want meteen daarna scoorde ook Bryan nadat de bal tussen zijn en Hedwiges T-stick gelanceerd werd tussen de wielen van de keeper.

Het gaf een geruster gevoel om de tweede helft met zo’n mooie voorsprong te kunnen beginnen. Uiteraard was de strijd nog niet gestreden en konden we nog steeds verliezen. Ook hadden we goed nieuws: Dijana was erin geslaagd toch nog op de competitiedag te geraken ondanks de autopech. Zo kon zij de volgende wedstrijd ook meedoen. In de tweede helft ging het gelijk op en scoorde elk team nog driemaal. Fuxin nam één doelpunt voor zijn rekening, Gilles twee. We waren zeer blij met de 8-5 overwinning tegen Kampong, al beseften we dat we nog constanter zullen moeten zijn om ook volgende keer te winnen.

In de wedstrijd tegen GP Bulls E2 speelde Dijana voor de allereerste keer officieel mee met ons. Een leuk moment voor het team. Het was wat zoeken, maar we kwamen goed op gang met een doelpunt na amper twee minuten. Fuxin en Gilles konden op het gemak verder zoeken naar gaten en scoren. Uiteraard trof niet elk schot het doel, maar als je de controle hebt zal het uiteindelijk wel raak zijn. GP Bulls speelde meer afwachtend dan Kampong en moest het vooral van counters hebben. Pas op het einde van de eerste helft was het eens prijs voor de Bulls, waardoor we met een mooie 6-1 de rust in gingen. In de tweede helft had GP Bulls E2 onze tactiek duidelijk bestudeerd en ging het moeilijker. Toch wonnen we overtuigend met 8-1.

Met 6 punten op zak zijn we het seizoen perfect begonnen. Iedereen heeft hernieuwde energie en heeft terug plezier gevonden in het spel. Ondertussen speelden we op 9 november in Eindhoven meteen tegen onze overige drie tegenstanders: Black Scorpions, CHT en Upward E2. Als we daar goed presteerden, hadden we meteen een idee wat we dit seizoen mogen verwachten. We hadden er alvast veel zin in! Dat verslag volgt later…

Verslag door Hedwige Van Steen