Gidos | Koolskampstraat 24 | 8830 B-Gits | T +32 51 230 611disclaimer | 

U bent hier

U bent hier

E-hockey - Overtuigende start in Belgische Super League met knalprestatie

Afgelopen zaterdag werd de Belgische Super League op gang gefloten met de eerste competitiedag te Gits georganiseerd door onze sportclub GIDOS. Met de Screamers speelden we drie wedstrijden waarin we het opnamen tegen promovendus & tevens debutant op het hoogste niveau Somival E2, tegen onze grootste concurrent Somival E1 en tegen de routiniers van Rhodie 1.

 Auteur: Mark Tanssens

In de openingswedstrijd van dit seizoen was Somival E2 onze tegenstander. We vingen ze gemakkelijk op en wachtten geduldig onze kans af om de bal te pakken. Eens we de bal hadden stormden we richting het vijandig doel met snelle passing of prima individuele acties wat resulteerde in veel kansen die eveneens veel doelpunten opleverden. Defensief kwamen we nooit in de problemen mede door het niveauverschil en de onervarenheid van de tegenpartij. 24-0 was dan ook het zware verdict. Hedwige kwam overigens voor het eerst in actie sinds haar rugoperatie.

Het tweede duel tegen onze eeuwige rivaal Somival E1 moest normaal gezien wat spanning opleveren maar dat was helemaal niet het geval. De eerste kans gaven we nog wel cadeau die mede door de druk van Fuxin op de paal belande. We dreven daarna de druk stevig op maar toch was het eventjes zoeken naar een eerste opening. Door goed blokwerk van het team en een flits van Björn kwamen we uiteindelijk op voorsprong. We bleven doorgaan op de ingeslagen weg, maakten voortdurend de baan vrij voor Björn die de opgelegde kansen zuiver afwerkte. Bij een 4-0 tussenstand vroeg de tegenstander een time-out aan en bij het hervatten lieten we ons veel te gemakkelijk vangen. Allemaal gingen we kinderlijk in de fout, ook de keeper ging niet vrijuit wat resulteerde in een tegengoal. We reageerden echter meteen door de bal te veroveren, een in blakende vorm verkerende Björn ging ervandoor en en werkte af op finesse. Nog één goal van Björn en twee assists van hem prima afgewerkt door Fuxin leverde een 8-1 ruststand op.

Maar als je dacht dat de oneman-show van Björn door prima teamwerk overigens voorbij was na de eerste helft dan sla je de bal volledig mis. Het hoogtepunt was echter gereserveerd voor de tweede helft. Björn zette drie tegenspelers in de wind, speelde de verdediger uit en plaatste de bal naast de keeper. Maar toen deed hij er nog een schepje bovenop met een wereldgoal. Hij veroverde de bal en knalde de bal van op de eigen speelhelft gekruist in de verste hoek. De keeper aan de overkant stond erbij en keek ernaar. Machteloos maar voor ons was het genieten geblazen. De pret kon niet op. Onze opponent zette nu alles op de aanval om een volledige afstraffing af te wenden. Ze konden ons nog twee keer in de luren leggen maar dat was alles van hun kant. Ieder balverlies van hen konden we met de gegeven ruimte makkelijk afstraffen. Björn & Fuxin speelden het iedere keer mooi uit en verdeelden de doelpunten netjes onder elkaar. De uitslag van het door ons verzorgde spektakel kwam uit op 17-3.


Rhodie 1 was de laatste ploeg die ons eergisteren partij gaf. Deze keer hadden we meer moeite met onze tegenstander dan verwacht. Verrassend meer moeite dan in de voorgaande wedstrijd. Wij maakten onze kansen af en de verdediging plus de keeper hielden de nul voor rust. Ruststand 6-0. In de tweede helft diepten we de score verder uit. Door slecht verdedigend werk kregen we wel nog twee goals binnen. Eigenlijk hadden we de nul willen en ook moeten houden. Een meer dan geslaagde competitiedag beëindigden we met een 14-2 overwinning in onze derde wedstrijd.