Gidos | Koolskampstraat 24 | 8830 B-Gits | T +32 51 230 611disclaimer | 

U bent hier

U bent hier

E-hockey | Foutloos op de eerste competitiedag in de Belgische Super League

Foutloos op de eerste competitiedag in de Belgische Super League

Naar jaarlijkse traditie organiseerden we op 19 oktober de eerste competitiedag van de Belgische Super League in Gits. Daar namen we het voor de eerste keer zonder Björn en met Dijana op tegen Somival 1 en Wheelblazers 2.

Dit seizoen is de Belgische Super League helaas kleiner geworden. Onze Gidos Dragons heeft zich door spelerstekort moeten terugtrekken uit de competitie, de spelers van deze teams zijn verspreid over de overblijvende twee teams. Met de Screamers hebben we een eer om hoog te houden nu Björn gestopt is. We willen onze titel behouden en bewijzen dat we ook zonder hem hoge prestaties kunnen behalen – iets wat andere teams al jaren niet geloven.

De wedstrijd tegen Somival 1 was een eerste test. De spelers kennen ons goed en weten hoe ze moeten spelen tegen ons. Het was dan ook belangrijk om hen niet te onderschatten. Helaas waren we nog aan het slapen en lieten we ons doen door Somival, dat al meteen enkele kansen kreeg. Na enkele minuten benutte Somival een penalty en schoot het daarna nogmaals raak. Met een 0-2 achterstand werden we eindelijk wakker. Coach Rob stuurde bij waar nodig vanaf de zijlijn. Een succesvolle aanval bracht ons terug tot 1-2 en twee minuten later stonden we zelfs 3-2 voor. Vanaf dat moment kon Somival de score enkel nog beperken. We sloten de eerste helft mooi af met 5-2.

Een voorsprong kan snel ingehaald worden, dus bleven we met onze voetjes op de grond en begonnen we gefocust aan de tweede helft. Met wat pech aan onze kant wist Somival opnieuw te scoren, maar daarna bleef het stil aan ons doel. Fuxin en Gilles scoorden samen nog 5 keer, waardoor we de wedstrijd met een mooie 10-3 afsloten. We konden opnieuw opgelucht ademen, Somival was merkbaar ontgoocheld.

De volgende wedstrijd speelden we tegen Wheelblazers 2. We waren opgewarmd en speelden zeer vlot samen. De Antwerpenaren speelden goed samen, maar konden niet verhinderen dat we hen keer op keer insloten. Na drie minuten zoeken was het Fuxin die ons op voorsprong bracht. Daarna gingen we traag maar zeker verder met het uitbouwen van onze voorsprong. De keeper kon de score beperken, maar zelfs dan stond het aan het einde van de eerste helft al 8-0 in ons voordeel.

In de tweede helft experimenteerden we wat en speelden we met 3 T-stickspelers en 1 handstickspeler. Hierdoor vertraagde het spel wat, maar liep alles nog steeds goed. Wheelblazers 2 scoorde nog enkele goedmakers en we sloten de wedstrijd af met een zeer overtuigende 17-4 winst.

Na de eerste competitiedag staan we op de eerste plaats. Rhodie 1 behaalde evenveel punten en staat met een slechter doelpuntensaldo net achter ons. 14 december spelen we in Waregem tegen de overige twee tegenstanders in de Super League, Wheelblazers 1 en Rhodie 1. Het is de bedoeling dat we daar onze leidersplaats verstevigen, zodat we een stap dichterbij ons 12de Belgische kampioenschap op rij komen. Natuurlijk hopen we onze supporters daar allen te mogen verwelkomen!

Verslag door Hedwige Van Steen