U bent hier

U bent hier

Boccia - Kevin Debruycker zoekt sportassistent om droom te realiseren

Kevin Debruycker is 21 jaar en bocciaspeler in de BC3 klasse. Hij heeft één grote droom.

Deelnemen aan de Paralympische Spelen in 2020 in Tokio.  

De nationale coach vroeg hem om toe te treden tot het nationale team. Deel zijn van het nationaal team betekent op termijn deelnemen aan 9 toernooien waarvan 4 binnenlandse en 5 buitenlandse toernooien. Daarnaast is er 2 keer per week training in Brussel. Kevin krijgt de mogelijkheid om dit langzaam op te bouwen. 

Kevin zoekt een sportassistent om hem te helpen.

 

 

Wat is boccia?

Boccia is een mikspel dat gelijkenissen vertoont met petanque. Het doel van deze sport is om de lederen speelballen (zes blauwe en zes rode) zo dicht mogelijk bij de witte doelbal, ’jack’ genaamd, te gooien of rollen. Tactiek, concentratievermogen en spiercontrole zijn daarbij belangrijk voor sportief succes.

Deze sport is speciaal bedoeld voor mensen met een ernstige fysieke beperking. De bal kan met de hand (boven- of onderhands) of met de voet in het spel gebracht worden. Een goot of hulpstuk is toegestaan indien de sporter niet in staat is de bal vast te houden of met de voeten te spelen. Dan beweegt een assistent de goot op aangeven van de speler.

Kevin: "Ik heb ik iemand nodig om mij te helpen. Mijn vorige assistent kan zich door omstandigheden vanaf volgend seizoen niet meer engageren. Ik zoek iemand die even gemotiveerd is als ik om dit te bereiken. Ik zoek iemand die er samen met mij wil voor gaan.