Gidos | Koolskampstraat 24 | 8830 B-Gits | T +32 51 230 611disclaimer | 

U bent hier

U bent hier

Belgisch nationaal e-hockey team wordt vicewereldkampioen in München

Van 4 tot 10 augustus nam onze Belgische E-hockeytrots deel aan het wereldkampioenschap in München. De coach en vijf spelers kwamen uit de rangen van Gidos en we zijn heel trots op deze prachtprestatie.

Het Belgische nationale team werd tweede op het EK van 2012 en trok met ambitieuze verwachtingen naar Duitsland. Dat het niet makkelijk zou worden stond vast want België (tweede op de wereldranglijst) moest in de poule “des doods” aantreden tegen de nummers drie (Finland), vier (Duitsland) en vijf (Italië) van de wereld.

Na het gelijkspel in de openingsmatch tegen regerend wereldkampioen Duitsland hadden de Belgen er vertrouwen in en wonnen vlot tegen Italië en Finland. Ze werden groepswinnaar in hun aartsmoeilijke poule en versloegen Denemarken in de kruiswedstrijden.

In de finale ontmoetten onze landgenoten het oranje team. In deze wedstrijd werd er enorm tactisch gespeeld en verloren de Belgen met het kleinste verschil: 0-1. Nederland pakt na de Europese nu ook de wereldtitel en de Belgen worden vicewereldkampioen en keren met zilver terug naar huis! Tijdens de ceremonie kaapte onze Belgische topspeler Bjorn Sarrazyn uit Oostende ook nog de prijs voor topscoorder en meest waardevolle handstickspeler weg.

Nationaal team E-hockey
Het team van coach Nikolaas Vlaeminck bestaat uit vijf Gidos spelers : Bjorn Sarrazyn , Fuxin Ruan , Hedwige Van Steen,  Bryan Vanthornout, Mark Tansens, vier Somival spelers: An Vanheusden, Kenny Verbraekel, Robin Schevernels, Koenraad Lenoir  en Tim Smeers van GSVT.

Belgisch e-hockey team