Gidos | Koolskampstraat 24 | 8830 B-Gits | T +32 51 230 611 | disclaimer | 

U bent hier

U bent hier

ūüĒ• Sporten doet sporten - Steun GIDOS!

G-sportclub GIDOS, deel van Groep Gidts, lanceert zijn actie voor de Warmste Week: GIDOSokken. Deze actie staat voor samenhorigheid. Het is namelijk de eerste keer dat er over de sporttakken heen een actie op poten wordt gezet. Met de achterliggende gedachte 'sporten doet sporten' werd er gekozen om gepersonaliseerde sportsokken te verkopen.

Onze G-sportclub is uniek in Belgi√ę. GIDOS bestaat al meer dan 50 jaar en biedt als √©√©n van de enige clubs 7 sporten (e-hockey, h-hockey, tafeltennis, zwemmen) aan voor mensen met een (neuro-)motorische beperking. De club telt een 120-tal leden, waarvan velen een link hebben met Dominiek Savio. Er is zowel een recreatief als competitief aanbod. De beperking van de sporters verdwijnt op het veld, hun talenten worden zichtbaar.

Om de verschillende sportdisciplines te kunnen beoefenen zijn er vaak hulpmiddelen nodig: elektrische sportrolstoelen, manuele sportrolstoelen, boccia goten, etc. Deze hulpmiddelen zijn erg duur in aankoop. Een elektrische rolstoel kost al vlug 12 500 euro en het prijskaartje voor een manuele rolstoel bedraagt 3000 euro. Om dit allemaal te bekostigen, werd twee jaar geleden het sportfonds opgericht. Hiermee worden de aankopen van het sportmateriaal gefinancierd.

Met de actie GIDOSokken willen we dit fonds aansterken en zo de toekomst van de club verzekeren. Voor het ontwerp van de sokken mochten de clubkleuren en onze leuze 'sport voor iedereen' niet ontbreken. Het doel is om 4000 stuks te verkopen. Daarvoor wordt, onder andere, een webshop opgezet. Enkele bekende sporters zetten hun schouders onder het project. Samen met hen willen we op deze manier G-sport in de kijker zetten. De sporten zijn bij te weinig mensen bekend.

De sokken zijn te koop bij leden, het bestuur, trainers en op de webshop: www.gidosokken.be. De sokken worden verstuurd of kunnen worden afgehaald in de beleefwinkel hARTwerk (Koolskampstraat 39b, 8830 Hooglede-Gits).

Eén paar kost 9 euro; twee 17 euro, drie 25 euro en vier 32 euro. Vanaf 10 stuks kosten de sokken 5 euro per paar. Bedrijven die hun werknemers aan het sporten willen krijgen, kunnen de sokken in grote aantallen aankopen via hello [at] gidosokken [dot] be