Gidos | Koolskampstraat 24 | 8830 B-Gits | T +32 51 230 611disclaimer | 

U bent hier

U bent hier

Nieuws | The Flanders Cup is terug op 13 en 14 november!

The Flanders Cup is een tweejaarlijks internationaal Powerchair Hockeytornooi georganiseerd door g-sportclub GIDOS in West-Vlaanderen waaraan teams uit heel Europa aan deelnemen. Al voor de vijfde keer strijden 12 teams op het hoogste niveau met het doel om de beker te winnen en mooie herinneringen te maken met hun teamgenoten. Met de opbrengst wordt sportclub GIDOS gesteund in de zware kosten die gepaard gaan met het beoefenen van deze sport. Het zal de eerste keer zijn dat het tornooi doorgaat zonder Bryan Vantornhout, oprichter van het tornooi en speler van GIDOS die vorig jaar overleed. Deze editie wordt dan ook aan hem opgedragen. 

Toeschouwers zijn van harte welkom op zaterdag 13 en zondag 14 november in de recreatieve sporthal van Schiervelde te Roeselare telkens van 9u tot 18u. De bronzen finale begint op zondag om 15:45, de gouden finale om 16:45. Belangrijk: mondmaskers zijn verplicht in de sporthal.  

We zijn nog op zoek naar vrijwilligers om onze scoreborden te bedienen. Maak je twee uurtjes vrij en help ons dit tornooi mogelijk te maken! Hier kun je je aanmelden: https://docs.google.com/document/d/1wN4XvPAEz9zsABfiuwTZiJrD8tyQMKL1/edit#

Kun je er niet bijzijn maar wil je graag vanop afstand de wedstrijden volgen? Hou dan zeker onze Facebookpagina in de gaten voor de link naar de livestream

www.facebook.com/FlandersCup | https://www.tournify.nl/live/flanderscup | www.gidos.be  


Powerchair Hockey is een teamsport voor spelers die een elektrische rolstoel nodig hebben om te sporten. Twee teams met elk 5 spelers proberen het vaakst te scoren met een kleine, witte gatenbal in een goal van amper 20 cm hoog.  

Doordat niet alle spelers evenveel kracht hebben, proberen ze hun elektrische sportrolstoel zo strategisch mogelijk in te zetten om anderen te hinderen of om zelf een weg te vinden naar het doel.  

Spelers met voldoende kracht proberen met een floorball stick te scoren of de bal af te pakken. Anderen spelen met een stick die aan hun rolstoel vastzit, een T-stick, en blokkeren de tegenstander. De doelman heeft ook een T-stick. 

GIDOS heeft twee Powerchair Hockeyteams. Meer informatie over deze sport vind je hier: https://gidos.be/sporten/e-hockey

Er zijn nog geen nieuwsitems.