Gidos | Koolskampstraat 24 | 8830 B-Gits | T +32 51 230 611disclaimer | 

U bent hier

U bent hier

Powerchair Hockey

Powerchair hockey is een teamsport voor spelers die een elektrische rolstoel nodig hebben om te sporten. Twee teams met elk 5 spelers proberen het vaakst te scoren met een kleine, witte gatenbal in een goal van amper 20 cm hoog. 

Doordat niet alle spelers evenveel kracht hebben, proberen ze hun elektrische sportrolstoel zo strategisch mogelijk in te zetten om anderen te hinderen of om zelf een weg te vinden naar het doel. 

Spelers met voldoende kracht proberen met een floorball stick te scoren of de bal af te pakken. Anderen spelen met een stick die aan hun rolstoel vastzit, een T-stick, en blokkeren de tegenstander. De doelman heeft ook een T-stick.

GIDOS heeft twee powerchair hockeyteams, genaamd Gidos Screamers. In de tweede ploeg ontdek je de sport op een lager niveau in de Belgische competitie: ideaal om te groeien of gewoon recreatief te spelen. Bij Gidos Screamers 1 spelen de competitiebeesten: zij zijn al 11 jaren op rij Belgisch kampioen en spelen al vele jaren op het hoogste niveau in de Nederlandse competitie.

De club beschikt over een aantal sportrolstoelen, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken!

 

   

  Trainingen

  Gidos Screamers 2 Vrijdag 16u45-18u30 Sporthal Kasteel

  Natacha Van Caster Jordy Thery

  Gidos Screamers 1 Woensdag    16u30 - 18u15 Sporthal Kasteel
  Bjorn Sarrazyn


  Trainers

  Natacha Van Caster

  Jordy Thery 

  Bjorn Sarrazyn

  Meer info?

  Kan een afbeelding zijn van 6 mensen, zittende mensen, staande mensen en binnen